HU
DE   EN   FR

Elektrolitikus polírozás és sorjázás

A POLIGRAT eljárással végzett elektropolírozás egyetlen egy munkalépésben hoz létre és optimál számos műszaki-funkcionális és dekoratív tulajdonságot, többek között sorja- és részecskementességet. Az eljárás iparilag kipróbált, megbízható és gazdaságos. Gyakran helyettesít több más munkalépés.

Az elektropolírozás alkalmazási területei ennek megfelelően sokrétűek. Mindenhol, ahol magasabb elvárások állnak fenn a fémfelületek funkciójával és kinézésével kapcsolatban, az elektropolírozást gyakran kötelezően előírják.

Az elv

Az elektropolírozás csak a mikrotartományban hat, formák és makrostruktúrák változtatása nélkül.

A megmunkálás a termék mechanikai vagy termikus terhelése nélkül, az alapanyag-felületről anódosan old le egy vékony anyagréteget. Minden ebben található szennyeződést, részecskét, mikrorepedést, szerkezeti hibát és helyi feszültséget eltávolít.

A sarkokon és éleken nagyobb a leválasztás, amely megbízhatóan sorjázza és simítja azokat. Az elektropolírozott felületek sorja- és részecskementesek, fémesen tiszták, fényesek, mikrotartományban simák és zártak és az alapanyag optimális tulajdonságát mutatják.

Az alkalmazás

Az elektropolírozás a munkadarabok és alapanyagok széles spektrumán alkalmazhatók. Általában merítőkádakban, vagy speciális berendezésekben alkalmazzák. Az optimális eredmények biztosítása érdekében, az eljárást a termékformához, alapanyaghoz és a mindenkori elváráshoz igazítják. Rendszerint mintamegmunkálás is történik

A megmunkálás történhet:

  • Egyedi termékeknél érintkezős szerszámokon
  • Ömlesztett kisalkatrészek dobokban
  • Huzalok, szalagok áthúzással
  • Csövek és tartályok belső megmunkálása speciális berendezéseken

POLIGRAT-ELJÁRÁS

A POLIGRAT közel 60 éve ipari elektropolírozási eljárások fejlesztésére és alkalmazására szakosodott. A fejlesztési tevékenység célja, az anyagtechnológia és az ipar aktuális fejlesztéseihez idejekorán megfelelő felületmegmunkálási eljárások biztosítása. Eközben a legtöbb fémhez és ötvözethez rendelkezésre állnak POLIGRAT eljárások, melyek sokszor szabadalmakkal védettek.

A POLIGRAT eljárások az elektrolitek mellett magában foglalják, a mindenkori feladathoz megfelelő berendezéseket, a hozzá tartozó alkalmazástechnikát, illetve, amennyiben szükséges, a teljes környezettechnológiát.

Az eljárások szállítása mellett a POLIGRAT a minőségi megmunkálást a saját bérmunka üzemeiben szolgáltatásként is kínálja.

Megfelelő anyagok

  • Minden nyersanyagot mutasson
  • Vissza az előző áttekintéshez

Kapcsolat

POLIGRAT GmbH
Valentin-Linhof-Straße 19
81829 München
Németország

Tel: +49 (89) 42778-0
Fax: +49 (89) 42778-309


info@poligrat.de

www.poligrat.de

ürlap

POLIGRAT UK Limited

2 Holder Road
Aldershot
Hampshire GU 124 RH
Anglia

 

Tel: +44 (1) 252 336337
Fax: +44 (1) 252 322791

 

sales@poligratuk.co.uk
www.poligratuk.co.uk

ürlap

POLIGRAT Magyarország Kft.
Céhmester u. 8.
2170 Aszód

 

Tel: +36 (28) 553 060
Fax: +36 (28) 553 061

 

info@poligrat.hu
www.poligrat.hu

Kapcsolatfelvétel

POLIGRAT GmbH

Valentin-Linhof-Straße 19
81829 München
Németország

Tel: +49 (89) 42778-0
Fax: +49 (89) 42778-309

 

info@poligrat.de
www.poligrat.de

ürlap

Elektropolieren, Mikrobereich,Makrostrukturen, thermische Belastung, Verunreinigungen, Partikel, Mikrorisse, Gefügestörungen, Entgratung, Glättung. Elektropoliert, Elektropolieren, breites Spektrum, Werkstücken, Werkstoffen,Tauchbädern, Spezialanlagen, Musterbearbeitung, Einzelteilen, Kontaktgestellen, Massenkleinteilen, Trommeln, Drähten, Bändern